V - Блог


Цигански расизъм


Изгледайте това видео от началото на м. февруари 2017г.. Лидерът на ДРОМ, бивш депутат от ДПС и настоящ борец за 1% гласове (толкова е прага на получаване на държавна субсидия) подстрекава циганите от "Виетнамските общежития", район "Красна поляна" в столицата. Кадрите са красноречиви. Става ясно следното: Първо - наглост и лъжи - докато се събарят постройски общинска собственост (опразнени и без никакви живущи в тях) Илия Илиев настоява циганите да си продължават да живеят, както си знаят? Второ - оказва се, че цялото общество е длъжно да дава на циганите и никой нямал право да ги мръдне, докато не им се даде друго жилище? Трето - Илиев щял да се бори до кръв за права? Това бунт ли е или какво?  Четвърто - националистите били мафиоти и крадци. Но подсъдим за стопански престъпления, т.е. за кражби от НКЖИ, е не друг, а Илия Илиев. Това видео показва циганският разисъм в чист вид. Въпросът е искаме ли да живеем в такава държава и такова общество, в което едни социално паразитиращи среди изнудват другите - работещите, нормалните, обикновените хора. Изводите и изборът оставям на всички четящи и гледащи това.

За по-добър транспорт за квартал "Левски-Г"


Жители на квартал Левски-Г, район "Подуяне" неколкократно са поставяли въпроса за маршрута на автобусна линия 78, която обслужва блокове 4,5,6,7,8, 15, 14,22Б,22А, 23 и 24. Достигнахме до идеята за удължаване на маршрута на автобус 78, тъй като има практическа необходимост от това. Градският транспорт е предназначен за хората и, ако за тях даден маршрут или дори линия не е удобна, то трябва да има съответните промени. Отбелязвам със съжаление, че Центърът за градска мобилност рядко откликва на подобни теми и в болшинството от случаите или не взема отношение, или дава отрицателно становище на молбите на гражданите. Заедно с г-н Одисей Спасов, който е район "Подуяне" и е член на Обществения съвет на района подехме инициативата на хората от кв. "Левски-Г" да бъде осигурено удобен маршрут за жителите на квартала. Подготвили сме предложение до кмета на общината и общинския съвет и събираме подписи от жители на кв. "Левски-Г", след което искането за промяна на маршрута на линия 78 ще бъде внесено в Столична община и в Столичния общински съвет от общинския съветник на ВМРО в София Димитър Антов.

ВМРО: Общинският съвет гласува, без да знае какво гласува


Емоционално изказване на Димитър Антов от ВМРО, общински съветник в София, по повод практиката на СОС да гласува точки от дневния ред без обсъждане. Димитър Антов реагира срещу многобройните точки за регулации, промяна на устройствени планове, които се приемат от СОС без съветниците да знаят дори какво гласуват. Според Антов не е нормално да се приемат промени в плановете за застрояване без поне да се обясни за кой квартал, как и при какви условия се допуска изменение на устройствения план. Съветникът от ВМРО даде пример със случая с кв. Обеля, когато на зелена площ (детска площадка) започна строеж на бизнес сграда и доведе до силно недоволство сред живущите. Оказва се, че устройственият план е изменен през 2012г. от СОС без никой от съветниците дори да подозира каква точно се гласува. Според Антов София се управлява от чиновниците от Столична община, които спускат решения на СОС, а общинските съветници са обърнати в машинки за гласуване.